top of page

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Πάφο το 1971. 

Ο πατέρας μου, Ηρόδοτος είναι συνταξιούχος καθηγητής λογιστικής και κατάγεται από τη Λετύμπου. Η μητέρα μου, Μαρία είναι πρώην ιδιοκτήτρια ψησταριάς και κατάγεται από την Έμπα. Έχω δύο αδέρφια την Αγάθη, που είναι οικονομολόγος και το Σάββα, που είναι δικηγόρος. Είμαι παντρεμένος με την Άντρη Κων/νου, οικονομολόγο και μαζί της έχω αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά τον Ηρόδοτο και τη Μαρκέλλα.

Σπουδές 

Στην Πάφο έζησα τα παιδικά και μαθητικά μου χρόνια και ολοκληρώνοντας το λυκειακό κύκλο σπουδών, πέρασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1995 έχοντας αποκτήσει πτυχίο στη Στατιστική και στις Πιθανότητες. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Μ. Βρετανίας με εξειδίκευση στη Στατιστική και στα Μαθηματικά. Το θέμα της διατριβής μου ήταν οι Βουλευτικές Εκλογές στην Κύπρο το 1996. Είμαι μέλος του Οργανισμού στατιστικολόγων της Μ. Βρετανίας και ως φοιτητής δημοσίευσα στο περιοδικό στατιστικής του Πανεπιστημίου του Sheffield άρθρο με θέμα : «El Nino Effects».  

1996 μέχρι σήμερα

Ενασχόληση με την Πολιτική

Από πολύ νωρίς ενδιαφέρθηκα για τα κοινά και αναμείχθηκα σε φοιτητικές και κοινωνικές οργανώσεις. Από το 1996 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της ΝΕΔΗΚ, ενώ την περίοδο 1996 – 1998 διετέλεσα μέλος του συμβουλίου της ΝΕΔΗΚ Πάφου. Όντας φοιτητής, διετέλεσα βοηθός οργανωτικός γραμματέας της φοιτητικής παράταξης «Αναγέννηση» στην Αθήνα (1992 – 1994) και στη συνέχεια μέλος της «Αναγέννησης» στη Μ. Βρετανία (1995 – 1996)

Έχοντας όρεξη για δουλειά, σύχρονες αντιλήψεις και σκεπτόμενος ότι η πόλη μου χρειάζεται φρέσκιες πολιτικές ιδέες έθεσα υποψηφιότητα και το Δεκέμβριο του 2006 αναδείχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου με το Δημοκρατικό Κόμμα. Παράλληλα εκλέχτηκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Πάφου.

Το 2011 εκλέχτηκα πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου με το ΔΗ.ΚΟ και εκτέλεσα τα καθήκοντά μου ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗ.ΚΟ και  ως Πρόεδρος αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου.

Το 2014 ήρθα 5ος σε ψήφους Παγκύπρια στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗ.ΚΟ. και έγινα Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ενώ παράλληλα ανέλαβα και καθήκοντα Προέδρου Επιτροπής Παιδείας του κόμματος. 

Το 2018 επανεκλέχτηκα πρώτος Παγκύπρια σε ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗ.ΚΟ στο Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ παράλληλα  εκλέχτηκα και πρώτος στην επαρχιακή επιτροπή του κόμματος στην Πάφο. Συνεχίζω να εκτελώ μέχρι σήμερα τα καθήκοντά μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος αλλά και ως Προέδρος Επιτροπής Παιδείας. 

1971

1992 - 1996

Επαγγελματική πορεία

Εργάστηκα ως λέκτορας στη Στατιστική για μια ακαδημαϊκή χρονιά στο Intercollege της Λευκωσίας. Το 1997 ίδρυσα στην Πάφο, το 1999 στη Λευκωσία και το 2009 στη Λεμεσό τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Σαββίδη, τα οποία έκτοτε προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών σε ό, τι αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης. Παράλληλα με τη λειτουργία των φροντιστηρίων, το 1997, ίδρυσα και τους Εκπαιδευτικούς Συμβούλους Σαββίδη, των οποίων είναι μέχρι σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος.

Ως εκπαιδευτικός σύμβουλος συνεργάζομαι με περισσότερα από 50 Πανεπιστήμια και κολλέγια της Μ. Βρετανίας και καθοδηγώ υποψήφιους φοιτητές σε όλη την Κύπρο στο να κάνουν σωστή επιλογή κλάδου σπουδών και πανεπιστημιακού ιδρύματος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Από το 1999 είμαι διευθύνων σύμβουλος του Savvides Business Consultancy Club προσφέροντας υπηρεσίες καθοδήγησης σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως ακαδημαϊκά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα, από το 2000 μέχρι σήμερα είμαι εξωτερικός λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leicester.

Επίσης, είμαι Πρόεδρος του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων με πάρα πολλές έρευνες στο δυναμικό μας όπως π.χ. «απαξίωση στους θεσμούς», «θέματα νεολαίας», «χρήση κινητού στην οδήγηση» κτλ.

1996 μέχρι σήμερα

Η Δράση μου

 

Τα χρόνια που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πάφου, παρόλο που προέκυψαν πολλά προβλήματα, εργάστηκα με συνέπεια και ανέλαβα ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού με τους νέους να είναι πάντα η προτεραιότητά μου.

Εργάστηκα και εργάζομαι με πάθος, πάντα με σεβασμό στους διάφορους φορείς και με τη βοήθεια των δημοτών αγωνίστηκα και συνέβαλα στο να γίνουν στην πόλη μας αρκετά έργα όπως :

1) Αναστήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης

2) Δημιουργία καλοκαιρινού σχολείου

3) Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάφου

4) Δημιουργία αθλητικού σχολείου στην Πάφο

5) Καθιέρωση του διεθνούς αγώνα Τριάθλου

6) Πρόγραμμα Παρατηρητής της Γειτονιάς

7) Μεταλυκειακά ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης

8) Μαραθώνιος

9) Δημιουργία Πολυκέντρου Νεολαίας

10) Δημιουργία χώρου στάθμευσης επί της Λ. Ελλάδος

Ως ενεργός πολίτης κατάφερα με την δράση μου να: 

1.   Να ανοίξει ο δρόμος Πάφου Γιόλους μετά την κατάρρευσή του. 

2.   Να ενταχθεί αεροπορικό δρομολόγιο Πάφου-Αθήνας. 

3.   Να αποτρέψουμε τον σχεδιασμό της Λ.Ελλάδος με νησίδα. 

4.   Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα παραμονής τραπεζικών ιδρυμάτων στην ύπαιθρο. 

5.   Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου στην επαρχία. 

6.   Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα μεταφοράς του ΑΞΙΚ στην Πάφο. 

7.   Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα δημιουρίας υπέργειων διαβάσεων έξω απο σχολεία. 

8.   Να αναδείξουμε ότι ήταν λάθος που δόθηκε η αυτονομία του Νοσοκομείου Πάφου στην Λεμεσό. 

9.   Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα η Πάφος να κηρυχθεί τουριστικά πληγείσα. 

10. Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης Ιακώβειου σταδίου. 

11. Να αναδείξουμε ότι ήταν λάθος να περιμένουμε την αναθεωρητική αρχή προσφορών για να αποφανθεί για τον δρόμο Πάφου Πόλεως Χρυσοχούς. 

Θεωρώ ότι μαζί αγαπητοί συμπολίτες μου πετύχαμε αρκετά πράγματα. Σίγουρα όχι όλα όσα θα θέλαμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για την πόλη μας

bottom of page