top of page
Αναζήτηση

Φίλοι Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Αγαπητέ φίλε/η

Ευχαριστούμε για την σημερινή σου παρουσία στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Πάφου.

Σε μια εποχή που οι αναπτυξιακοί ρυθμοί αλλάζουν ταχύτατα από μέρα σε μέρα και σ’ έναν κόσμο, που επί μονίμου βάσεως βάλλεται από σωρεία κοινωνικών προβλημάτων, νέες τάσεις, θεωρίες και στάσεις ζωής, ο άνθρωπος καλείται να ισορροπήσει και να δημιουργήσει, χρησιμοποιώντας το προνομιακό του όπλο που δεν είναι άλλο από το ίδιο του το μυαλό.

Η συνεχής εκπαίδευση και η αδιάλειπτη επιμόρφωση είναι τα μέσα με τα οποία ο σύγχρονος πολίτης καλλιεργεί το πνεύμα του, διευρύνει τους ορίζοντές του και εφοδιάζεται με τις απαραίτητες δυνάμεις, ούτως ώστε να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της εποχής του.

Εκτός από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενός κράτους, που προσφέρουν ακαδημαϊκή μόρφωση, εξίσου σημαντική είναι και η λειτουργία ορισμένων αυτόνομων μονάδων, οι οποίες προωθούν και ταυτόχρονα συντηρούν αυτό που ονομάζουμε διά βίου παιδεία. Σε αυτή την κατηγορία, εξέχουσα θέση κατέχουν οι Βιβλιοθήκες, καθώς αποτελούν ζωντανές κυψέλες συσσώρευσης και προσφοράς πάσης φύσεως γνώσεων. Μεταξύ άλλων, αυτό το ρόλο πρέπει ή ενδεχομένως θα έπρεπε να διαδραματίζουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας μας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάφου εντάσσεται στις αυτόνομες αυτές μονάδες, που ενώ βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και ο κόσμος μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση, ενώ διαθέτει τον πυρήνα, στερείται της ενεργειακής εκείνης ώθησης, που θα την μετατρέψει στο πνευματικό κέντρο της πόλης της Πάφου. Η απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου να την αναβαθμίσει κινείται προς την ορθή κατεύθυνση αν και απωλέσαμε πολύτιμο χρόνο.

Πώς θα επιτύχουμε τον στόχο?

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη για να μπορέσει να γίνει ένας παράγοντας πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας έχει ανάγκη την πολύπλευρη αποδοχή και συμπαράσταση των πολιτών και των φορέων της Πάφου. Για τη διάδοση των σκοπών της, τη στήριξη και την ανάπτυξη του έργου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο «Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου – Σ.Φ.Δ.Β.Π.».

Ο σύλλογος θα βοηθήσει ώστε η βιβλιοθήκη να μην λειτουργεί μόνο ως χώρος ανάγνωσης ή δανεισμού βιβλίων. Ο Σ.Φ.Δ.Β.Π. θα μπορεί μέσα από διάφορες δράσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης να παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες για διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, συζητήσεων, σεμιναρίων κλπ. πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, καθώς επίσης θα μπορεί να φιλτράρει προτάσεις και εισηγήσεις για την αγορά νέων βιβλίων που θα προτείνει ο πολίτης να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη.

Με την δημιουργία του συλλόγου ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάφου θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, θα τύχει της πρέπουσας προβολής προς τα έξω και εν τέλει θα καθιερωθεί σαν φωτεινός φάρος προάσπισης, προβολής και προαγωγής του πολιτισμού.

Χ.Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής

Αθλητισμού και Νεολαίας

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page