top of page
Αναζήτηση

Δρόμοι χωρίς ίχνος ασφάλτου με διαλυμένο τσιμέντο και τεράστιους λάκκους

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση των δρόμων στο Δήμο. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε μερικούς δρόμους αλλά σχεδόν στην ολότητα τους. Δρόμοι χωρίς ίχνος ασφάλτου με διαλυμένο τσιμέντο και τεράστιους λάκκους να «απειλούν» να ... καταπιούν αυτοκίνητα και δίκυκλα υπάρχουν ακόμα και δίπλα στο κέντρο της πόλης. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά του Δήμου αντικρίζει κανείς, μισοτελειωμένες δουλειές και δρόμους που μπορούν στα σπάσουν εκτός από τα οχήματα και ... τα νεύρα των οδηγών, ντόπιων και διερχόμενων.

Η κατάσταση των δρόμων στο Δήμο είναι, πραγματικά, απελπιστική. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα ο δρόμος του VIOFOS όπου η κατάσταση με την οδοποιία είναι χειρότερη από ποτέ.

Σήμερα σε αυτούς τους δρόμους/χωράφια απειλούνται καθημερινά ανθρώπινες ζωές χωρίς να υπολογίσει κανείς τις τεράστιες ζημιές που υφίστανται στα οχήματα τους όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί. Η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Πάφου θα πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες μας σαν δημοτική αρχή ... Καμία τουριστική ανάπτυξη δεν έρχεται όταν ... δεν έχουμε δρόμο να φτάσουμε σε αυτή και καμία προβολή του τόπου δεν αρκεί όταν ο δημότης δεν έχει τα απαραίτητα προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα του! Δεν ξέρω εάν γίνομαι γραφικός ή περίεργος. Απλώς, νομίζω πως κάποια προβλήματα της πόλης μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα. Αρκεί όλοι εμείς οι εκλελεγμένοι που ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα ζωής στην Πάφο να μην καθόμαστε σε μια καρέκλα αδιάφορα αλλά να πιέζουμε τις διαδικασίες ώστε να τα επιλύουμε.

Το να παίρνεις τον παλμό της Πόλης είναι μεγάλη υπόθεση!! Μας ακούτε καθημερινά για σημαντικά έργα, για υποθαλάσσιες κατασκευές και γενικότερα για σχέδια που διαρκούν χρόνια αλλά το μυστικό κύριοι είναι να λύνουμε τα απλούστερα θέματα που απασχολούν την πόλη και μπορούν να λυθούν με ελάχιστα ευρώ.

Ένα άλλο παράδειγμα. Στο δρόμο της οδού Γεωργίου Δροσίνη δίπλα από το Ιδιωτικό Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου μέχρι το Λύκειο Κύκκου, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ούτε από τη μια, ούτε από την άλλη πλευρά του δρόμου. Ένας δρόμος στενός, χωρίς σήμανση, όπου καθημερινά διέρχονται πολλοί άνθρωποι και μάλιστα μαθητές που πάνε στο σχολείο. Ίσως να είναι και ο μοναδικός δρόμος στην πόλη χωρίς πεζοδρόμια και μάλιστα δρόμος που οδηγεί σε σχολείο. Το πρόβλημα γνωστό στη Δημοτική Αρχή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά λύση καμία. Είχα αποστείλει επιστολή προς τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά δυστυχώς πήρα απάντηση ότι δεν υπήρχαν χρήματα για το έτος 2012. Διανύουμε το 2015 και ακόμη τίποτα και αυτό πραγματικά με ενοχλεί και με θλίβει.

Είναι αδιανόητο η πόλη που έχει πάρει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 να μην έχει δρόμους / πεζοδρόμια και δη σε οδούς στο κέντρο της πόλης.

Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε κάποιον νεκρό για να ευαισθητοποιηθούμε;Το θέμα είναι σοβαρό γι΄αυτό θα πρέπει ως τοπική αρχή να σχεδιάσουμε να βελτιώσουμε και να πραγματοποιήσουμε πεζοδρόμια/δρόμους εκεί που πρέπει.

Εκείνο που προσπαθώ μέσω του άρθρου είναι να προσφέρω ένα ληθαράκι έτσι ώστε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε για τα προβλήματα των γειτονιών μας. Ειδικά όλοι εμείς που έχουμε την ευθύνη για τα πεπραγμένα στον Δήμο Πάφου !!..

Χ. Σαββίδης

Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ Πάφου

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page