top of page
Αναζήτηση

Εγκαίνια εγκαταστάσεων Βιολογικών κηπευτικών καλλιεργειών ΜΙΕΕΚ Πάφου

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσιζε το Φεβρουάριο του 2012 την ίδρυση και λειτουργία Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο Δήμος Πάφου (Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας) θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για ανάπτυξη της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης στην Πάφο μέσα από τα ΜΙΕΕΚ αποφάσισε να στηρίζει την προσπάθεια αυτή με βράβευση των 10 πρώτων σε επίδοση φοιτητών του με 500 ευρώ έκαστως.

Τα ΜΙΕΕΚ προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα στους νέους για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα των ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης και τα προγράμματα που τρέχουν είναι σε τομείς οι οποίοι δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε μεταλυκειακό επίπεδο από άλλες Δημόσιες Σχολές ή συναφείς οργανισμούς της Δημοκρατίας.

Τα προγράμματα σπουδών των ΜΙΕΕΚ είναι διετούς διάρκειας και προσφέρονται στις υποδομές των Τεχνικών Σχολών σε όλες τις επαρχίες. Η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ παρέχεται δωρεάν ενώ ο καταρτισμός των τμημάτων για τις διάφορες ειδικότητες γίνεται κατόπιν προκήρυξης των θέσεων και στοχευμένης μοριοδότησης των υποψηφίων, διασφαλίζοντας καταυτό τον τρόπο ότι επιλέγονται οι καταληλλότεροι υποψήφιοι για τη συμπλήρωση των τμημάτων. Κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά λειτουργούν δέκα προγράμματα σπουδών με 307 σπουδαστές στις διάφορες περιφέρειες.

Τα Προγράμματα Σπουδών που έτρεξαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Πάφο είναι:

1. Τεχνικός Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών

2.Τεχνικός Εγκατάστασης και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών

Συστημάτων και Ανεμογεννητριών.

3. Ειδικός Αρτοποιός και Ζαχαροπλάστης.

Ο Δήμος Πάφου πίστεψε στον θεσμό αυτό, επένδυσε και πέρσι κερδίσαμε με την

απαίτηση μας αλλά και με την καλή δουλειά (Ιδιαίτερα τον Κο. Δημήτρη Σφικτό

και Άκη Ηλία) ένα καινούργιο κλάδο αυτό του Τεχνικού Βιολογικών Κηπευτικών

καλλιεργειών. Το Σαββάτο 30/5/15 (9.30 πμ) στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

στην Αχέλεια θα γίνουν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων των ΜΙΕΕΚ κλάδου

‘Τεχνικός Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών’ και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να

δούμε από κοντά και την δουλειά των σπουδαστών.

Να αναφέρουμε ότι η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου βοήθησε οικονομικά (500ευρώ) για να μπογιατιστούν οι εγκαταστάσεις. Ο νέος αυτός κλάδος μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Πάφου ικανοποιήθηκε αλλά και από την άλλη βοηθά ώστε να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός Παφίων φοιτητών καθώς επίσης και να αναπτυχθεί ο θεσμός.

Ο κλάδος του Τεχνικού Βιολογικών Κηπευτικών καλλιεργειών έχει ως σκοπό να προσφέρει σύγχρονες και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συναδέλφους μου στην επιτροπή για την σκληρή και μοναδική δουλειά που επιτελούμε, το Υπουργείο Παιδείας αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που επάνδρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα των ΜΙΕΕΚ.

Χρύσανθος Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πάφου

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page