top of page
Αναζήτηση

Δελτίο Τύπου

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Το αίτημα για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη μας υφίσταται και θεωρείται ένα από τα αιτήματα που ο Δήμος της Πάφου θεωρεί υψίστης σημασίας.

Θεωρούμε υψίστης σημασίας την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής γιατί θα προσδώσει στην πόλη της Πάφου εκείνη την ώθηση τόσο στην πνευματική όσο και στην πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική ζωή της πόλης ιδιαίτερα τώρα που η επαρχία μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Η ύπαρξη πανεπιστημιακής σχολής, που δικαιωματικά μας αξίζει και η Πάφος έχει τα κότσια να την υποστηρίξει και να την στηρίξει, θα είναι μια μοναδική οικονομική ανάσα. Επίσης η ύπαρξη πανεπιστημιακής σχολής θα δώσει την δυνατότητα αρκετά ευρωπαϊκά κονδύλια να απορροφηθούν από τη σχολή για το καλό της πόλης μας όπως συμβαίνει και με άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.

Θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να πιέσουμε για να εξαντλήσουμε το κάθε πιθανοθεωρητικό ενδεχόμενο να έρθουν δημόσιες σχολές στην Πάφο. ‘Εχουμε αυτήν τη στιγμή να επικαλεστούμε ακόμα ένα σοβαρό επιχείρημα πέραν των άλλων, αυτό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2017 και ας μην αφήσουμε την Πάφο να είναι η μόνη πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης χωρίς δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χ.Σαββίδης

Επικεφαλής Δ.Ο ΔΗ.ΚΟ. Πάφου

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page