top of page
Αναζήτηση

Εβδομάδα Κινητικότητας

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα κινητικότητας 2015, που οργανώνουν ο Δήμος, το Europe Direct Πάφου και ο ΚΟΑ με αθρόα συμμετοχή πολιτών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Από τις 10.00πμ το πρωί μέχρι τις 3.00μμ το απόγευμα χθες (27/9/15) στα Δημοτικά Μπάνια πραγματοποιήθηκαν, εκδηλώσεις «MoveWeek» με τη συμμετοχή 22 και πλέον αθλητικών σωματείων και φορέων.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, στην Κλειστή αίθουσα «Αφροδίτη», θα διεξαχθεί αγώνας πετόσφαιρας, σε συνεργασία με τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, με στόχο την προώθηση του αθλήματος.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2002 με σκοπό να προβάλει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το «Δικαίωμα της Βιώσιμης Κινητικότητας», δηλαδή της ευχάριστης, οικονομικής, ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης στις πόλεις.

Είναι γεγονός ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα, οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και η ηχορύπανση απασχολούν όλο και περισσότερο σήμερα πολίτες και δημοτικές αρχές. Οι περισσότερες πόλεις στη χώρα μας, όπως και η Πάφος , έχουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το να κάνουμε μόνο διαπιστώσεις δεν οδηγεί πουθενά, αφού τα αυτοκίνητα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να βελτιώσουμε την κατάσταση για ορθολογικότερη χρήση των αυτοκινήτων και την κυκλοφορία γενικότερα.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους (δεν αναφέρομαι ονομαστικά γιατί είναι πάρα πολλοί και δεν θα ήθελα να αφήσω κάποιον πίσω εκ παραδρομής) για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν για να είναι επιτυχείς όλες οι εκδηλώσεις!!

Χρ. Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής

Αθλητισμού και Νεολαίας

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page