top of page
Αναζήτηση

Προπαρασκευαστική συνάντηση για το Διεθνή Μαραθώνιο Πάφου

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του κ. Χρύσανθου Σαββίδη, Προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πάφου, του κ. Σταύρου Κακουρίδη, εκπροσώπου οργανωτικής επιτροπής του Logicom Cyprus Marathon και του Δημήτρη Κυριακίδη, υιού του γνωστού μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του 18ου Logicom Cyprus Marathon, που θα γίνει στην Πάφο στις 6 Μαρτίου του 2016 και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πιο σωστή διοργάνωση του αγώνα. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε Κινέζους μαραθωνοδρόμους, το σωματείο των οποίων ονομάζεται Pegasus Running Club και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι είχαμε 786 δρομείς και φέτος αναμένεται να έχουμε γύρω στους 1200 δρομείς.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια καλή προθέρμανση για το μεγάλο αγώνα του 2017. Επίσης συμφωνήθηκε ότι τον αγώνα θα καλύψει κινέζικο τηλεοπτικό συνεργείο με την παρουσία δημοσιογράφων από την Κίνα, οι οποίοι δε θα σταθούν μόνο στην κάλυψη του αγώνα αλλά θα παρουσιάσουν και δράσεις από την κουλτούρα της Παφίτικης κοινωνίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μεταλαμπαδεύσουν ήθη και έθιμα της Πάφου στην Κινέζικη αγορά, ώστε την επόμενη χρονιά να αυξηθούν οι συμμετοχές από την Κίνα.

Να θυμίσουμε ότι στο 18ο Logicom Cyprus Marathon θα συμπεριλαμβάνονται τρία αγωνίσματα : α) μαραθώνιος 42km β) ημιμαραθώνιος 21km και γ) αγώνας δρόμου 10 km.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page