top of page
Αναζήτηση

Logicom Cyprus Marathon, Half Marathon, 10 km & 5 km Fun Run

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Ένα πολύ σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Πάφο, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Logicom Cyprus Marathon, Half Marathon, 10 km & 5 km Fun Run ο οποίος διεξάγεται για 18η συνεχόμενη χρονιά.

H διαδρομή του Μαραθωνίου για άλλη μια χρονιά θα έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού από όπου αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη. Οι Μαραθωνοδρόμοι αφού καλύψουν την επίπονη διαδρομή των 42.195 μέτρων κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου, θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί στις 7:30π.μ. Όσον αφορά στις άλλες αποστάσεις θα έχουν σαν χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου. Η εκκινήσεις του Ημιμαραθώνιου και των άλλων αποστάσεων θα δοθούν στις 8:30π.μ.

Στον φετινό διεθνή αγώνα οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο (με 1.200 και πλέον δρομείς από την Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Κατάρ, Κίνα και Κύπρο).

Για πρώτη φορά συμμετέχει και ομάδα 20 Κινέζων δρομέων (ομάδα Pegasus Running Club - Δημήτρης Κυριακίδης) ενώ οι 600 δρομείς προέρχονται από το εξωτερικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τους αγώνες θα τιμήσει με την παρουσία του ο γιος του Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες. Επίσης, ως γνωστό, ο Μαραθώνιος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι αφιερωμένος στο θρύλο Παφίτη Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, ενώ στο χώρο της αίθουσας 'Εν Πλω' θα διοργανωθεί μικρή έκθεση με φωτογραφικό υλικό για τον Στέλιο Κυριακίδη.

Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από χορευτικά συγκροτήματα που θα συμπεριλαμβάνουν Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Ως επιτροπή αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Πάφου καλούμε τον κόσμο να λάβει μέρος στο διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα προβάλει την Πάφο διεθνώς και θα ισχυροποιήσει τη θέση της ως χειμερινό αθλητικό προορισμό.

Χρύσανθος Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού

και Νεολαίας Δήμου Πάφου

31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page