top of page
Αναζήτηση

Έλλειψη πολιτικής διορατικότητας

Έγινε ενημέρωση: 19 Φεβ 2021



Η δυτική Πάφος από την Χλώρακα μέχρι και τον Ακάμα είναι η πιο αδικημένη περιοχή της επαρχίας. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι περιμένουν να ολοκληρωθεί ο δρόμος Πάφου - Coral Bay ενώ η μαρίνα εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά και κανένα άλλο αναπτυξιακό έργο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Δυστυχώς, η έλλειψη πολιτικής διορατικότητας έχει οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις το έργο της μαρίνας, μιας και η αποδοχή της εισήγησης από το υφυπουργείο τουρισμού να ενταχθεί και το αγκυροβόλιο στο σχεδιασμό, δημιούργησε προβλήματα.

Η Λάρνακα εξασφάλισε προχθές το κονδύλι για ανακαίνιση της μαρίνας της και η Πάφος εισέπραξε την άρνηση των υπηρεσιακών για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν. Τελικά και τα χωριά έκαναν μαρίνες εκτός απο την Πάφο.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Κισσόνεργας εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια ταλαιπωρούνται με τις πολεοδομικές ζώνες, καθώς από την περιοχή καμήλας μέχρι και τα όρια της Ακουρσού ο συντελεστής είναι σχεδόν μηδενικός, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες γης να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Μάλιστα, υπάρχουν υπόνοιες από τους ίδιους τους κατοίκους, ότι εσκεμμένα παραμένει τόσο χαμηλός, ώστε με τη μελλοντική ολοκλήρωση της μαρίνας κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες να την εξαγοράσουν και τότε να αλλάξει και ο συντελεστής δόμησης.

Δυστυχώς, ακόμη μια πενταετία κοινοβουλευτικής θητείας πήγε χαμένη και κανένα έργο ανάπτυξης δεν έχει πραγματοποιηθεί. Κύριοι, η δυτική Πάφος είναι πανέμορφη, αλλά, δυστυχώς, η πολιτική σας αδράνεια την καθηλώνει και τα χρόνια περνούν ανεπιστρεπτί.

17/02/2020

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page