top of page
Αναζήτηση

Ανάγκη δημιουργίας μαρίνας στην Πάφο!


Η Πάφος, η πρώτη πρωτεύουσα της Κύπρου στο παρελθόν, κατάντησε να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στο παρόν!

Κάθε μικρό νησί της Ελλάδος, όλες οι άλλες επαρχίες της Κύπρου διαθέτουν λιμάνια, μαρίνες, καταφύγια σκαφών ενώ η Πάφος, η πόλη του Κινύρα και της Αφροδίτης δεν διαθέτει τίποτα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε φορά που κάποιο επιβατικό πλοίο θέλει να κατεβάσει τουρίστες στην πόλη μας δεν μπορεί να το πράξει αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αγκυροβολήσει κάπου και έτσι αναγκάζονται να κατεβάζουν τους τουρίστες με βάρκες και να τους πάνε στο μικρό λιμανάκι της πλατείας του κάστρου, το οποίο είναι φτιαγμένο πριν το 13ο αιώνα και κατασκευάστηκε για καράβια των αρχαίων χρόνων και όχι για μεγάλα πλοία σύγχρονων προδιαγραφών.

Το αγκυροβόλιο πρέπει να γίνει πραγματικότητα, γιατί δικαιωματικά πρέπει να υπάρχει. Η ύπαρξη του θα δώσει άλλον αέρα στην πόλη και θα συμβάλλει πιο πολύ στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Καιρός είναι οι παράγοντες της Πάφου να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους, να απαιτήσουν, και να δώσουν στην Πάφο την αίγλη που της αξίζει και που δικαιωματικά θα έπρεπε να διαθέτει. Στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε για την πόλη μας όλα αυτά που της λείπουν.

Η Πάφος από «φτωχός συγγενής» της Κύπρου πρέπει να γίνει στην πράξη μια πόλη αντάξια της ιστορίας της. Αυτό για να συμβεί χρειάζεται δουλειά και όραμα. Χρειάζεται σωστή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και του κράτους.


28/03/2021

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page