top of page
Αναζήτηση

Απαιτούμε την αναβάθμιση του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς


Είναι γεγονός, ότι εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι Πόλεως Χρυσοχούς διαμαρτύρονται σθεναρά για την αναβάθμιση του νοσοκομείου της περιοχής, καθώς και για την ευκολότερη πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ειδικότερα, στις περιπτώσεις, όπου το πρόβλημα υγείας είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται η μετάβασή τους στο νοσοκομείο της Πάφου. Μετά λύπης μου, διαπιστώνω ότι τα προβλήματα όχι μόνο εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά και να διογκώνονται.

Συγκεκριμένα, συγγενείς νεφροπαθών του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς έχουν ξεκινήσει μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα στην υγεία. Στόχος τους, η εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, μιας και το νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς δεν προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε πρόγραμμα τακτικής αιμοκάθαρσης.

Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και η εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι αυτοί, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και χρειάζονται οκτώ ώρες για κάθε αιμοκάθαρση συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου από και προς το νοσοκομείο Πάφου. Δυστυχώς, ανεβαίνουν το δικό τους γολγοθά χωρίς την αρωγή του κράτους.

Καλώ, λοιπόν, όλους τους αρμόδιους φορείς όπως διευθετήσουν άμεσα την ασφαλή μεταφορά των νεφροπαθών φίλων μας, εξασφαλίζοντας ειδικό λεωφορείο, που θα μεταφέρει απευθείας ασθενείς από την Πόλη Χρυσοχούς στο Γενικό Νοσοσκομείο Πάφου. Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της περιοχής, για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε κάθε είδους ασθένεια. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, γι’αυτό οφείλουμε, ως κράτος δικαίου, να παρέχουμε στον τομέα αυτό τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

27/08/2020

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page