top of page
Αναζήτηση

Γεωργοί σε απόγνωση


Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι γεωργοί στα περίχωρα του ποταμού Ξερού. Οι ευεργετικές βροχοπτώσεις του τελευταίου δίμηνου ήταν χαράς ευαγγέλια αλλά συνάμα καταστροφικές.

Η παντελής έλλειψη ορθών υποδομών επέφερε την καταστροφή δεκάδων καλλιεργειών λόγω υπερχείλισης του ποταμού και μαζί παρέσυραν και την τελευταία ελπίδα αυτών των ανθρώπων: καλλιέργειες καταστράφηκαν, γεωργικοί δρόμοι έγιναν χωράφια, δρόμοι του αστικού δικτύου γεμάτοι μπάζα και χώμα, λάστιχα καλλιέργειας θάφτηκαν στη λάσπη. Πέρα απ’αυτά, η γεώτρηση του αρδευτικού της Νατάς βρέθηκε στο μέσο του ποταμού, εξαιτίας της υπερχείλισης, και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Στη σημερινή μας επίσκεψη συναντήσαμε ένα πλήρως κατεστραμμένο τοπίο και τους γεωργούς σε απόγνωση. Να καλέσω, λοιπόν, δημόσια τον Υπουργό Γεωργίας, κύριο Κώστα Καδή, την έπαρχο Πάφου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Υδάτων και όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως αποκαταστήσουν τις ζημιές άμεσα και προσφέρουν αρωγή και στήριξη στους πληγέντες. Το θέμα αυτό θα το εγγράψουμε και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, για να δούμε, ως κόμμα, πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην άμεση αποκατάσταση των γεωργών.

Ο γεωργικός κόσμος της Πάφου χρειάζεται στήριξη και έχουμε ευθύνη και καθήκον να βρισκόμαστε δίπλα του.


29/01/2019



0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page