top of page
Αναζήτηση

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Έγινε ενημέρωση: 19 Φεβ 2021


Η συνεχής ροή αλλόγλωσσων μαθητών στις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας χωρίς την ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας, δυστυχώς, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το έργο των διδασκόντων δυσχεραίνεται, το επίπεδο μάθησης μειώνεται και τα μαθησιακά αποτελέσματα όχι μόνο δεν είναι τα αναμενόμενα, αλλά βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το Υπουργείο Παιδείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό. Είναι πολύ σημαντικό, να εφαρμοστούν σε ευρεία κλίμακα οι τάξεις υποδοχής, στις οποίες η διδασκαλία της γλώσσας θα είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες των αλλόγλωσσων μαθητών/τριών, καθώς επίσης και εξειδικευμένα προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε οι αλλόγλωσσοι μαθητές να γνωρίζουν αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα πριν ενταχθούν στη σχολική αίθουσα.

Παράλληλα με την ενίσχυση των μαθητών, προκειμένου να ενταχθούν το συντομότερο στις κανονικές σχολικές τάξεις, συστηματική βοήθεια χρειάζονται και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να μπορούν και αυτοί να αντοποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις, που δημιουργούνται.

Στόχος μας, λοιπόν, θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα μεγιστοποιεί τη μαθησιακή πρόοδο των μαθητών στο σύνολό τους και ταυτόχρονα θα παρέχει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.


9/03/2020

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page