top of page
Αναζήτηση

Επίσκεψη στη δημοτική αγορά της Πάφου

Έγινε ενημέρωση: 17 Φεβ 2021


Το περασμένο Σάββατο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με καταστηματάρχες και φθαρτέμπορους της δημοτικής αγοράς της Πάφου. Από τα λεγόμενά τους συνειδητοποίησα, δυστυχώς, ότι τα προβλήματα είναι πολλά και η απελπισία τους στο ζενίθ.

Οι φθαρτέμποροι θεωρούν ότι το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται, και το οποίο βρίσκεται δίπλα από τα οθωμανικά λουτρά, είναι απλά μια αποθήκη χωρίς ουσιαστική υποδομή. Συγκεκριμένα, μου ανέφεραν ότι κατά τη χειμερινή περίοδο οι βροχές εισέρχονται στο κτίριο λόγω της λανθασμένης κλίσης που έχουν οι φεγγίτες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος είναι ανυπόφορος, καθώς η πόρτα εισόδου είναι εντελώς ακατάλληλη. Επιπρόσθετα, από το κτίριο απουσιάζουν τα συστήματα κλιματισμού, με αποτέλεσμα οι εμπορευόμενοι να ζεσταίνονται το καλοκαίρι και να κρυώνουν το χειμώνα.

Κατά τη γνώμη μου, η τοποθεσία είναι εξ’ορισμού ακατάλληλη με αποτέλεσμα η λαϊκή αγορά να μην είναι καθόλου ελκυστική. Δυστυχώς, αυτό έχει αντίκτυπο στο επάγγελμα του φθαρτέμπορα, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν.

Όσον αφορά τη δημοτική αγορά, οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την όλη αρχιτεκτονική του κτιρίου. Η εσωτερική αυλή δεν εξυπηρετεί σε τίποτα απλά δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη διέλευση των επισκεπτών και επιφέρει αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι. Ακόμη, ο εσωτερικός χώρος της δημοτικής αγοράς, που δεν είναι άλλο από ένα ατέλειωτο σκυρόδεμα, καθώς και η αδυναμία του Δήμου Πάφου να ενοικιάσει το εστιατόριο που βρίσκεται εκεί, αποτελούν την κύρια αιτία της μειωμένης προσέλκυσης επισκεπτών. Εκείνο, όμως που θεωρούν άδικο και προκλητικό είναι η αφόρητη πίεση που ασκεί ο Δήμος Πάφου για την υπογραφή συμβολαίων διάρκειας επτά ετών χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα μετά την πάροδο των επτά ετών. Με λίγα λόγια, με τη λήξη των συμβολαίων θα βρίσκονται επαγγελματικά στο δρόμο.

Να καλέσω το Δήμο Πάφου όπως προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με τους επηρεαζόμενους και όπως προχωρήσει στις αναγκαίες βελτιωτικές κινήσεις για το καλό της πόλης μας.

Το ιστορικοεμπορικό κέντρο της Πάφου φθίνει και αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα η κάθοδος δημόσιας πανεπιστημιακής σχολής, με μαθηματική ακρίβεια οι εμπορευόμενοι θα πτωχεύσουν.


24/02/2020

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page