top of page
Αναζήτηση

Επίσκεψη στο γυμνάσιο και λύκειο Πύργου Τυλληρίας

Έγινε ενημέρωση: 18 Φεβ 2021


Πραγματοποίησα σήμερα επίσκεψη στο γυμνάσιο και λύκειο του Πύργου Τυλληρίας, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από το διευθυντή, κύριο Γιάννη Ορφανίδη, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων , κύριο Σάββα Σαββα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του σχολείου, αλλά και για τα αιτήματα που έχουν ήδη καταθέσει στην επιτροπή παιδείας της Βουλής, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, που θα βοηθούσαν τα παιδιά της ακριτικής Τυλληρίας.

Παραθέτω μερικές από τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν στην επιτροπή παιδείας της Βουλής:

1) Να δοθούν κίνητρα στους καθηγητές, ώστε να διορίζονται και να παραμένουν στα σχολεία του χωριού για χρόνια.

2) Επαναφορά του κονδυλίου των €1000 για συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

3) Να λυθεί το πρόβλημα της αντικατάστασης εκπαιδευτικών.

4) Να προσφέρονται ορισμένες υποτροφίες στους τελειόφοιτους μαθητές.

5) Να επιτρέπεται η επιλογή μαθημάτων και για ένα μόνο μαθητή (μέχρι τώρα επιτρέπεται η επιλογή μαθημάτων με ελάχιστο αριθμό 2 μαθητών)

Επίσης, παρακολούθησα την παρουσίαση του επαρχιακού Διευθυντή των ΜΙΕΕΚ, κύριου Δημήτρη Σφικτού, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τις προοπτικές φοίτησης στην Ανώτατη αυτή σχολή.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τα σχολεία ακριτικών περιοχών, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά των σχολείων αυτών ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και εκπαίδευσης.


22/11/2019

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page