top of page
Αναζήτηση

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Έγινε ενημέρωση: 18 Φεβ 2021




Επισκέφθηκα σήμερα το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ), όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τη δράσή του από τον προϊστάμενο κύριο Γιώργο Παπαδαυίδ. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παπαδαυίδ με ενημέρωσε για τις διάφορες ερευνητικές εργασίες που διεξάγει το ινστιτούτο όσον αφορά τη γενετική βελτίωση του λουβιού, του κριθαριού, του σιταριού με στόχο την αύξηση της παραγωγής αλλά και τη δημιουργία υπέρτερων ποικιλιών ειδικά προσαρμοσμένων στις δύσκολες και γενικά ξηροθερμικές συνθήκες της Κύπρου, που θα αξιοποιούν αποτελεσματικότερα τις εισροές νερού και θρεπτικών στοιχείων. Μάλιστα, η Κύπρος ίσως να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, η οποία παράγει σπόρους σιτηρών διαφόρων ποικιλιών.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Παπαδαυίδ με πληροφόρησε, ότι μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης και εξέλιξης του Ινστιτούτου γεωργικών ερευνών δημιουργήθηκε το εργαστήρι γεωργικής δορυφορικής τηλεπισκόπησης με έδρα την πειραματική έπαυλη Αχέλειας στην Πάφο. Η δορυφορική τηλεπισκόπηση έχει τη δυνατότητα παροχής σε πραγματικό χρόνο και με χαμηλό κόστος ψηφιακών και ενημερωμένων δεδομένων ακριβείας, σε συνεχή και επαναλαμβανόμενη βάση, καθώς και καταγραφών παρελθόντων ετών από αρχείο δορυφορικών δεδομένων.

Τέλος, ο κύριος Παπαδαυίδ ανέφερε, ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΙΓΕ είναι η υποστελέχωση και έτσι δεσμεύτηκα να μεταφέρω το ζήτημα αυτό στα συλλογικά όργανα του κόμματος, με σκοπό τη συμβολή μας στη σωστή στελέχωση του ινστιτούτου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να επαινέσω τον κύριο Παπαδαυίδ και την ομάδα του για την εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.


23/06/2020

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page