top of page
Αναζήτηση

Ζητάμε την αναβάθμιση του Ιακώβειου σταδίου


Η αναβάθμιση του ιστορικού Ιακώβειου σταδίου εξακολουθεί να μετατίθεται από τον ένα χρόνο στον άλλο. Κι ενώ στην Πάφο υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά, σε όλων των ειδών τα αθλήματα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, καθώς η επαρχία μας διαθέτει χωράφια αντί για γήπεδα. Τα παιδιά μας δεν έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύγχρονα γήπεδα υψηλών προδιαγραφών και η διάκριση μοιάζει γι’αυτούς άπιαστο όνειρο. Την ίδια ώρα, ο ΚΟΑ βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση για τις αθλητικές εγκαταστασεις της πόλης μας !!!

Μήπως είναι υπερβολές αυτά που λέω;

Αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι σημερινή. Εδώ και χρόνια επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Αλλά «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Κρίμα και ντροπή...

Προχθές επισκέφθηκα το Λανίτειο Λύκειο και έμεινα άναυδος από το εντυπωσιακό και σύγχρονων προδιαγραφών στάδιο, που απέκτησε το εκπαιδευτήριο. Το γήπεδο απαρτίζεται από εξαιρετικά αποδυτήρια, εξέδρες, τάπητα για κλασικό αθλητισμό, καθώς επίσης διαθέτει φανταστικό χορτάρι.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκα το Κολόσσι όπου εκεί βρίσκεται υπό κατασκευή το νέο ποδοσφαιρικό γήμεδο της Λεμεσού (Limassol Arena) αξίας 30,000,000 ευρώ. Τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σύντομα οι Λεμεσιανοί θα αποκτήσουν ακόμη ένα στoλίδι. Σημειώστε, μάλιστα, ότι φτιάχνουν και δρόμο αξίας 9,000,000 ευρώ που θα προσεγγίζει το στάδιο, ενώ ο δρόμος Πάφου - Πόλεως Χρυσοχούς παραμένει στα χαρτιά εδώ και 30 χρόνια.

Πιστεύω, λοιπόν, ακράδαντα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς, με μια φωνή μπορούμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα αναβάθμισης του σταδίου για δεκάδες λόγους. Ένα σύγχρονο ΓΣΚ μπορεί να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για την νεολαία και για τους δημότες της Πάφου για υγιή ενασχόληση. Ακόμη, θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για τους νέους μας, να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά και να ξεφύγουν από τη νόθη ψυχαγωγία και να στρέψουν το βλέμμα προς τις γνήσεις μορφές ψυχαγωγίας. Είναι καιρός, λοιπόν, να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και η υγεία είναι ζωή!!


(3/11/20)

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page