top of page
Αναζήτηση

Η Πάφος οδεύει στην πλήρη καταστροφή


Kάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις για την απασχόληση στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του Covid 19 και το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει σε ύψος – ρεκόρ που ποτέ δεν είχαμε βιώσει στο παρελθόν.

Η απασχόληση αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο και ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου που είναι η μοναδική επαρχία χωρίς καθόλου υποδομές (Λιμάνι, Μαρίνα, Αγκυροβόλιο, Δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές, δρόμους κ.α) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ανέργων σε δραματικά νούμερα.

Είναι η επαρχία που εδώ και χρόνια είναι στο ακουστικό για έργα ανάπτυξης και ακόμη περιμένει. Είναι πραγματικά πρωταθλήτρια σε ανακοινώσεις έργων που μένουν απλά μακέτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχω συγκεντρώσει μέσα απο έρευνα ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου λαμβάνει μισθό κάτω των 1.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Ο κύκλος εργασιών ακόμα και επιχειρήσων που είναι ανοικτές έχει μειωθεί κατά 70% με αποτέλεσμα να τις καθιστούν μη βιώσιμες.

Η ανεργία απο την άλλη ανάμεσα στους νέους της επαρχίας Πάφου έχει πάρει την άνω βόλτα και έχει ξεπεράσει το 52% με τα τα δεδομένα να χειροτερεύουν.

Αποτέλεσμα του συνδιασμού ανεργίας και χαμηλών μισθών είναι πολλοί συμπολίτες μας να υποφέρουν και να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Εάν δεν θέλουμε να ξαναδούμε κοινωνικά παντοπωλεία θα πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις.

Η Πάφος θα πρέπει να θεωρηθεί άμεσα τουριστικά πληγείσα και να στηριχθεί με ξεχωριστό οικονομικό πακέτο όπως συμβαίνει σε καταστροφικά φαινόμενα.

Εάν δεν παρθούν μέτρα και οι αξιωματούχοι μας δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν οικονομικό πακέτο στήριξης να είστε βέβαιοι ότι η Πάφος οδεύει στην πλήρη καταστροφή.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page