top of page
Αναζήτηση

Παρόν στην περιοδεία του Υπουργού Γεωργίας

Έγινε ενημέρωση: 16 Φεβ 2021


Συμμετείχα χθες στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο Υπουργός Γεωργίας, κύριος Κώστας Καδής, στις πληγείσες από πολυομβρία περιοχές της Πάφου και συγκεκριμένα στη Νατά, Φιλούσα, Μαμώνια και Επισκοπή.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, καθώς ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους πληγέντες και ελπίζω από εδώ και πέρα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Είναι υψίστης προτεραιότητας η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, γιατι, εάν δεν τηρηθούν, τότε πέραν των καταστροφών στις υποδομές, θα επέλθει και καταστροφή των εσπεριδοειδών.

Η επαρχία μας χρειάζεται στήριξη κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, για να συνδράμουν άμεσα, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης ερημοποίηση της υπαίθρου της Πάφου. Οι ζημιές είναι τεράστιες, συγκεκριμένα ξεπερνούν τις 700 000 ευρώ, και η αποκατάστασή τους είναι επιτακτική ανάγκη.

Πέρα από αυτά, η μεγάλη αδικία, που έχει καταγραφεί ως γεγονός, είναι ότι πολλά εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού καταλήγουν στη θάλασσα. Θα πρέπει, λοιπόν, το Υπουργείο, να προχωρήσει στη δημιουργία υδάτινου φράγματος στην περιοχή της Επισκοπής, για να συλλέγεται το νερό.

Ως δημοκρατικό κόμμα είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών, γιατι η οικονομία του τόπου εξακολουθεί να στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή.


21/02/2019

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page