top of page
Αναζήτηση

Συζήτηση Παιδείας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος συνάντηση του προέδρου του κόμματος, κύριου Νικόλα Παπαδόπουλου, και των στενών συνεργατών του σε θέματα παιδείας, του πρόεδρου της επιτροπής παιδείας του κόμματος, κύριου Χρύσανθου Σαββίδη, του Βουλευτή κύριου Παύλου Μυλωνά και του αντιπροέδρου του κόμματος, κύριου Μιχάλη Δαμιανού, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριο Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, όπως τα τετράμηνα, ο κατάλογος διορισίμων, τα ναρκωτικά στα σχολεία, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, η ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ειδική εκπαίδευση, η Μέση Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και άλλα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κύριος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι σε θέματα παιδείας λειτουργούμε πάντοτε δημιουργικά χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή και σε συνεχή συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας δίνουμε λύσεις στα κατά καιρούς θέματα και ζητήματα.

Ως πρόεδρος της επιτροπής παιδείας τους ΔΗΚΟ υπερθεμάτισα τη δήλωση του προέδρου του κόμματος και υπογράμμισα ότι ως κόμμα λειτουργούμε με το σκεπτικό του χτίζω και δημιουργώ ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα για τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς επίσης εξέφρασα την άποψη για τη δημιουργία δεύτερης Τεχνικής Σχολής στην Πάφο βρίσκοντας σύμφωνο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί ακόμη περισσότερη έμφαση στη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση.

Τέλος, έθιξα το θέμα μεταφοράς του ΑΞΙΚ στην Πάφο, καθώς επίσης και το θέμα της μεταστέγασης του Νικολαίδειου Γυμνασίου. Ο κος Προδρόμου, μας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει προσεκτικά όλα τα ζητήματα και θα επανέλθει.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page