top of page
Αναζήτηση

Συνάντηση με κοινοτάρχη Έμπας και Πέγειας

Έγινε ενημέρωση: 19 Φεβ 2021


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα συναντήσεις με τον Κοινοτάρχη της Έμπας, κύριο Αντώνη Νικηφόρου, και το Δήμαρχο της Πέγειας, κύριο Μαρίνο Λάμπρου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που άπτονται της παιδείας.

Στην Έμπα τα έργα, που αφορούσαν την ασφάλεια των σχολείων, όπως για παράδειγμα οι περιφράξεις των σχολείων, έχουν ολοκληρωθεί τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Γενικότερα, παρατηρείται μια ομαλότητα στη λειτουργία των σχολείων.

Ο κοινοτάρχης Έμπας ανέφερε ότι εκεί που υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις είναι στη σχολική εφορεία Έμπας λόγω έλλειψης οχήματος για τη διεκπαιρέωση των εργασιών τους και λόγω έλλειψης ακόμα μίας καθαρίστριας. Επίσης, τόνισε ότι τόσο η Έμπα όσο και οι κοινότητες Τάλας και Κισσόνεργας έχουν ανάγκη από ένα καινούργιο περιφερειακό δημοτικό.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο της Πέγειας συζητήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία καινούργιου νηπιαγωγείου και καινούργιου δημοτικού. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το νηπιαγωγείο, ανέφερε ότι πολλά παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν στις κοινότητες Κισσόνεργας και Τάλας, λόγω έλλειψης θέσεων, και έτσι ήδη σκέφτονται, ως κοινοτική αρχή, τη δημιουργία κοινοτικού νηπιαγωγείου, εάν το θέμα δεν διευθετηθεί άμεσα από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, ανέφερε ότι και το δημοτικό είναι υπερπλήρες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να φοιτούν σε λυόμενα. Μάλιστα εισηγήθηκε τη δημιουργία νέου δημοτικού στην περιοχή Ζαλατζιά στην Πέγεια.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα ΚΙΕ Πολεμίου και μου εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για λήψη προσφορών από ταξί, τα οποία θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι πολλά παιδιά απουσιάζουν αρκετές φορές από τα μαθήματά τους και επίσης οι γονείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού είναι άτομα που διαμένουν σε χωριά όπως ο Κάθηκας, το Στρουμπί, η Τσάδα, η Λετύμπου κ.α.

Ήδη έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Κώστα Χάμπιαουρη, και του μετέφερα όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, αλλά θα ετοιμαστεί και υπόμνημα από την επιτροπή παιδείας του κόμματος, το οποίο θα δοθεί στους βουλευτές, με σκοπό την προώθηση και επίλυσή τους.


08/10/2019

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page