top of page
Αναζήτηση

Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Τουριστικής Ανάπτυξης


Συναντήθηκα σήμερα (11/10/20) με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφ. Πάφου, κύριο Νάσο Χατζηγεωργίου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθώ για τα τουριστικά δρώμενα της επαρχίας μας εν καιρώ πανδημίας. Όπως μου ανέφερε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 17,000 ξενοδοχειακές κλίνες σε λειτουργία σε ολόκληρη την επαρχία από σύνολο περίπου 33,000 ,με μέσω όρο πληροτήτων δυστυχώς 20%. Από τα μέσα Νοεμβρίου, όμως, αναμένεται να παραμείνουν ανοικτές περίπου 3500, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρέμειναν σε λειτουργία περίπου 15000. Παρόμοιο σκηνικό παρουσιάζεται και στα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών όπου οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια είναι περιορισμένες όπως επίσης και οι πληρότητες πολύ χαμηλές.

Ωστόσο, τόνισε, ότι παρόλο που υπάρχει μία θετική νότα για την επόμενη χρονιά, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. Ως θετική νότα και ως βάση για την επόμενη χρονιά , χαρακτήρισε το γεγονός ότι πολλές από τις φετινές κρατήσεις δεν χάθηκαν παντελώς αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη χρονιά, και τόσο οι ταξιδιώτες, οι αεροπορικές εταιρείες οσο και οι διοργανωτές είναι διψασμένοι όπως χαρακτήρισε για επαναφορά της κατάστασης στην κανονικότητα και στην προ πανδημίας εποχή. Παράλληλα υπογράμμισε, ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν ο ανταγωνισμός και η ισοτιμία στερλίνας-ευρώ και ρουβλιού-ευρώ. Ως γνωστό, ο τουρισμός της χώρας μας στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό από την Βρετανική και Ρωσική αγορά, γι’αυτό και η ισοτιμία του νομίσματος παίζει σημαντικό ρόλο στον εισερχόμενο τουρισμό.

Στη συνέχεια, μου εξήγησε ότι η επαρχία μας, εκτός από τα ειδυλλιακά παραθαλάσσια τοπία και θέρετρα, την πλούσια αρχαιολογία έχει κι άλλους θησαυρούς, αναφερόμενος στα γραφικά και πανέμορφα χωριουδάκια της επαρχίας μας, τα οποία θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν, έτσι ώστε, να ενισχύσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν της επαρχίας μας. Δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο ότι η πανέμορφη ύπαιθρος της Πάφου σε 30 χρόνια θα είναι πλήρως εγκαταλειμμένη εάν δεν δοθούν άμεσα ριζικές λύσεις. Μία λύση, θα ήταν να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους, όπως το άνοιγμα μίας δικής τους επιχείρησης, κίνητρα για διαμονή στην ύπαιθρο και δημιουργία υποδομών που θα υποβοηθούσαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, μου ανέφερε ότι υπάρχουν δύο αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να εντάξουν στο πρόγραμμά τους το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα για το έτος 2021, εαν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Από την πλευρά μου, ευχαρίστησα τον κύριο Χατζηγεωργίου για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η ΕΤΑΠ Πάφου γενικότερα για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και προώθηση του τουρισμού της επαρχίας Πάφου και του υποσχέθηκα οτι ως Δημοκρατικό Κόμμα θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page