top of page
Αναζήτηση

H Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό



H Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να το διασφαλίσει για κάθε νέο και νέα με την ίδια ποιότητα, ίδιες δυνατότητες και συνθήκες σπουδών σε κάθε βαθμίδα.

Είναι τραγικό εν έτη 2021 ένα παιδί από την επαρχία της Πάφου να μην έχει το δικαίωμα της επιλογής ομάδας προσανατολισμού/κλάδου γιατί δεν υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για να δημιουργηθεί.

Είχαμε και έχουμε περιστατικά μαθητών λυκείων της υπαίθρου της Πάφου που τους ζητούν να μην παρακαθήσουν εξετάσεις μετάταξης γιατί θα διαλυθεί το τμήμα που ήδη φοιτούν. Αυτό είναι καταπάτηση του δικαιώματος του μαθητή για αλλαγή ομάδας προσανατολισμού/κλάδου γι΄αυτό να καλέσω το ΥΠΠΑΝ να εφαρμόσει την ίδια πολιτική που εφαρμόζει στα εγκλωβισμένα σχολεία μας που δημιουργούν τμήματα ακόμη και με 1 μαθητή. Τα παιδιά απομακρυσμένων σχολείων όπως της Πόλις Χρυσοχούς πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην παιδεία.

Η Παιδεία πάντοτε αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό της ανθρώπινης εξέλιξης, τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της οικονομίας, όσο και στην ανάπτυξη και οργάνωση της κοινωνίας μας γενικότερα γι΄αυτό και η παιδεία αποτελούσε δύναμη ανατροπής των δεδομένων.

21/02/2021

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page