top of page
Αναζήτηση

Θέλουμε νέο κοιμητήριο χθες !

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Ο Δήμος Πάφου αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται από την πληρότητα του σημερινού κοιμητηρίου και ότι η ευθύνη για το νέο κοιμητήριο ανήκει, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, στην Τοπική Αρχή.

Είναι για τούτο που ο Δήμος Πάφου προέβλεψε τις ανάγκες και προχώρησε εγκαίρως στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην περιοχή της Αχέλειας για την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου της πόλης μας.

Το πρόβλημα διογκώνεται δυστυχώς γιατί ενώ δείξαμε προνοητικότητα για σχεδιασμό τα πράγματα απο εκεί και πέρα έχουν παγοποιηθεί. Ενώ η σχετική δαπάνη για την Α` φάση (υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ) είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014 και υπήρχε σχεδιασμός για να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2015 δυστυχώς όλα έμειναν στάσιμα.

Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για τέλος νεκροταφείου είναι υπό τις περιστάσεις (μακάρι να μην χρειαζόταν να πληρώσουμε 12 ευρώ για 2 συνεχόμενα έτη) σωστή αλλά θα πρέπει να μπούν και αυστηρά χρονοδιαγράμματα γιατί δυστυχώς δεν θα έχουμε χώρο για θάψουμε τους νεκρούς μας. Την περασμένη Παρασκευή (22/5/15) επισκέφθηκα το νεκροταφείο και κυριολεκτικά νιώθεις ντροπή και λύπη. Ακαθαρσίες δεξιά και αριστερά, χόρτα στούς τάφους, υποτυπώδεις διάδρομοι, χώροι ταφής απειροελάχιστοι, πραγματικά μια χαώδης κατάσταση.

Θα πρέπει άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου να παρουσιάσουν χρονοδιαγράμματα δράσεων, να παρθούν αποφάσεις, να δοθούν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και πιεστικές ανάγκες.

Χ.Σαββίδης

Επικεφαλής Δ.Ο ΔΗΚΟ

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page