top of page
Αναζήτηση

Εβδομάδα αθλητισμού με Basketball 3x3 και τοξοβολία

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε (την περασμένη εβδομάδα) με μεγάλη επιτυχία το Basketball 3x3, μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας Αθλητισμού, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πάφου, ο ΑΠΟΠ, ο ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας με αθρόα συμμετοχή πολιτών και παιδιών.

Βασικός στόχος της βδομάδας αθλητισμού είναι η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα αθλητισμού. Οι νέοι μας μπορούν μέσα από τον αθλητισμό αλλά και άλλες υγιείς ενασχολήσεις να χαίρονται τη ζωή και να πετυγχαίνουν τους στόχους τους.

Στη σημερινή εποχή στατιστικές και μελέτες αποδεικνύουν ότι τα μικρά παιδιά σε αρκετές περιπτώσεις είναι υπέρβαρα, όπως, επίσης, και ότι οι έφηβοι κλείνονται στον εαυτό τους και κάνουν συντροφιά μόνο με το κομπιούτερ τους. Τις περισσότερες φορές έχουν εικονικούς φίλους και «μουχλιάζουν» μόνοι σε ένα δωμάτιο. Στο πρόβλημα αυτό, εμείς προτείνουμε ως λύση τον αθλητισμό, και ιδιαίτερα το μπάσκετ, όπου σίγουρα εκεί θα ενταχθούν τα παιδιά σε μια ομάδα, θα αθλούνται, θα βραβεύονται και μέσα από τον αθλητισμό θα αποκτήσουν υπομονή, επιμονή, αυτοπεποίθηση, ομαδικό πνεύμα και θα μάθουν μέσα απο αυτά να κατακτούν στόχους.

Κλείνοντας αυτό το μικρό άθρο, θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβούλιου του ΑΠΟΠ, του ΟΠΑΠ και της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστίες και στο τμήμα τοξοβολίας του συνδέσμου εφέδρων καταδρομέων Πάφου για τις επιδείξεις και τους αγώνες τοξοβολίας που διοργάνωσαν αυτές τις μέρες στο πλαίσιο εβδομάδας αθλητισμού. Επίσης, ευχαριστίες και στην ομιλίτρια του σεμιναρίου Κα Μαίρη Παπαμιλτιάδους, που πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, με θέμα τις θετικές επιδράσεις του αθλητισμού στη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των νέων.

Τέλος, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Κ.Ο.Α. για την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στην πρώτη εβδομάδα αθλητισμού και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις / δράσεις αλλά και βοηθούν στην πραγματοποίηση τους (δε θα αναφερθώ ονομαστικά γιατί είναι πάρα πολλοί και δε θα ήθελα να αφήσω κάποιον πίσω εκ παραδρομής). Συγχαρητήρια ανήκουν και στους συναδέλφους της επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου.

Χ.Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού

και Νεολαίας Δήμου Πάφου

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page