top of page
Αναζήτηση

Προτάσεις του ΔΗ.ΚΟ. για τις Παγκύπριες εξετάσεις

Έγινε ενημέρωση: 16 Φεβ 2021


Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων είναι απογοητευτικά για άλλη μια χρονιά και αυτό στεναχωρεί και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Δυστυχώς, ο μέσος όρος των βαθμολογιών στα κύρια μαθήματα είναι κάτω από τη βάση. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση της νέας μορφής του Λυκείου, που έχουμε τα τελευταία χρόνια, και να πάρει δραστικά μέτρα βελτίωσης. Όσον αφορά τα τετράμηνα, το Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται υπέρ, με την προϋπόθεση να γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες θα συμβάλουν στην ορθότερη και αξιοκρατικότερη αξιολόγηση των μαθητών. Συγκεκριμένα, προτείνουμε:

1. Το δοκίμιο αξιολόγησης να είναι διάρκειας 90 λεπτών και να είναι το ίδιο για όλους στα πρότυπα των Παγκύπριων εξετάσεων.


2. Η αξιολόγηση των μαθητών να είναι 40% γραπτή και 60% προφορική. Η προφορική αξιολόγηση να εμπεριέχει:


α) κατ’οίκον εργασία β) συμμετοχή στην τάξη γ) διαγωνίσματα 20 λεπτών ή εργασία τύπου project ή quiz

3. Τα σχολεία να κλείνουν μόνο την ημέρα των εξετάσεων (μόνο στα εξεταζόμενα μαθήματα).


4. Τα τετράμηνα να εφαρμοστούν μόνο στην Α’ Λυκείου κι αφού αξιολογηθούν, τότε να εφαρμοστούν και στις υπόλοιπες τάξεις.

Εάν δεν υιοθετηθούν τα πιο πάνω, το Δημοκρατικό Κόμμα θα προχωρήσει στην προετοιμασία και κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τα τετράμηνα.


Χρύσανθος Σαββίδης

Πρόεδρος Επιτροπής

Παιδείας ΔΗ.ΚΟ.


25/6/2019

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page