top of page
Αναζήτηση

Απαιτούμε τη δημιουργία δημόσιας σχολής στην Πάφο

Έγινε ενημέρωση: 19 Φεβ 2021


Το αίτημα για δημόσιες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάφο ανακινήθηκε από εμένα τον ίδιο το 2007, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος. Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα, οι παράγοντες της επαρχίας δεν έχουν αγκαλιάσει με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή, με αποτέλεσμα να χαθεί η σχολή Καλών Τεχνών, η οποία εδράζεται σήμερα στη Λεμεσό.

Πολύ φοβάμαι, ότι το ίδιο σενάριο θα επαναληφθεί με το ΑΞΙΚ, που είναι ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες εισαγωγής δημόσιας σχολής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάφο.

Με λυπεί κατάφορα που κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά οφέλη της παρουσίας τέτοιων σχολών. Η ύπαρξη φοιτητών σε μία πόλη σημαίνει οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Όπως έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δήλωσή μου, το ΑΞΙΚ θα ενταχθεί υπό τη σκέπη του Υπουργείου Παιδείας από την 01/01/2020. Επομένως, κάνουμε μία ύστατη έκκληση για συστράτευση όλων, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε δυναμικά την ίδρυση δημόσιας σχολής στην Πάφο.


24/07/2019

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page