top of page
Αναζήτηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Όταν τη μεταστέγαση τη βαφτίζουμε ανέγερση νέου σχολείου

Είναι γνωστή η τακτική της παραπληροφόρησης και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που συχνά εφαρμόζει το ΥΠΠΑΝ, όταν τα δεδομένα και τα στοιχεία δεν το ευνοούν. Στο θέμα της ανάγκης ανέγερσης ΝΕΩΝ σχολείων στην Πάφο, το ΥΠΠΑΝ βγήκε με ανακοίνωση παραθέτοντάς ένα έργο που ξεκίνησε (μεταστέγαση γραφείων σχολικής εφορείας Πάφου) και 3 που προγραμματίζεται να γίνουν.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Στην Πάφο δεν ανεγείρεται νέο σχολείο. Απλώς προγραμματίζουν τη μεταστέγαση υφιστάμενων σχολείων σε άλλα κτήρια. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταστεγαστεί το Α ΄Νηπιαγωγείο Πάφου σε νέο χώρο, αξιοποιώντας ένα διατηρητέο σπίτι με κάποιες προσθήκες. Στη συνέχεια προγραμματίζεται η μεταστέγαση (με κάποιες προσθήκες) του Ζ ΄Δημοτικού Πάφου στον χώρο που είναι σήμερα στο Α΄Νηπιαγωγείο Πάφου. Ακολούθως, προγραμματίζεται η μεταστέγαση (με κάποιες προσθήκες) του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στον χώρο που είναι σήμερα το Ζ ΄ Δημοτικό Πάφου.

Όλα τα πιο πάνω το ΥΠΠΑΝ τα χαρακτηρίζει ΝΕΑ σχολεία! Στην πραγματικότητα δεν είναι νέα σχολεία, αλλά μεταστέγαση υφιστάμενων σχολείων σε άλλο χώρο. Αναμφίβολα η μεταστέγαση θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών μάθησης των μαθητών, αλλά δεν θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Πάφο και είναι η ανάγκη ανέγερσης ΝΕΩΝ σχολείων. Η ανάγκη αυτή πηγάζει μέσα από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μαθητών στην Πάφο, που ουσιαστικά τσουβαλιάζονται στα υφιστάμενα σχολεία, τα οποία είναι υπερπλήρη. Λύσεις τύπου προσθήκης λυόμενων αιθουσών ή μετατροπής εργαστηρίων σε αίθουσες διδασκαλίας ή μετακινούμενων τμημάτων δεν είναι λύσεις αλλά μπαλώματα.

Η Πάφος χρειάζεται άμεσα την ανέγερση νέου δημοτικού και νέου νηπιαγωγείου στον δήμο Πάφου καθώς επίσης και νέου δημοτικού στην επαρχία. Παράλληλα επιβάλλεται η ανέγερση νέου γυμνασίου και τεχνικής σχολής, αφού η υφιστάμενη είναι πλήρης. Το να βαφτίζουμε τη μεταστέγαση σχολείων σε ανέγερση νέων σχολείων, μπορεί να είναι ένα καλό επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά επί της ουσίας δεν λύνει το πρόβλημα! Είναι κρίμα και άδικο για τους μαθητές μας, τα σοβαρά εκπαιδευτικά προβλήματα και ελλείμματα της Πάφου, να αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα!


16/03/2021




4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page