top of page
Αναζήτηση

Απαράδεκτη η σκέψη διχοτόμησης του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους στην Έμπα


Η κίνηση του Υπουργείου Παιδείας για διαμερισμό του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους σε Λύκειο και Τεχνική Σχολή μας βρίσκει αντίθετους. Η Πάφος έχει ανάγκη από τη δημιουργία νέας Τεχνικής Σχολής και όχι λύσης, όπως αυτή που έχει τροχιοδρομηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Η κίνηση αυτή δείχνει, για μια ακόμη φορά, την αδιαφορία του κράτους για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Πάφου. Δε γίνεται σε άλλες επαρχίες να χτίζονται νέα σχολεία και στην Πάφο να καταργούνται, όπως για παράδειγμα η πρόθεση για κλείσιμο του έβδομου δημοτικού και η μεταστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου, ή ακόμη χειρότερα να διχοτομούνται.

Πέραν αυτού, ακόμη και τα έργα για διχοτόμηση του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους καθυστερούν, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην μπορούν να εγγραφούν παιδιά, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Τεχνική Σχολή.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους, υπάρχει πρόθεση να λειτουργήσει Τμήμα Ξενοδοχειακής και Κομμωτικής.

Η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένα κράτος για την κοινωνία είναι η παιδεία, αλλά, δυστυχώς, και σε αυτόν τον τομέα η Πάφος δεν είναι μέσα στους σχεδιασμούς του Κεντρικού Κράτους.


15/1/2019

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page