top of page
Αναζήτηση

Η Πάφος υστερεί σε θέματα αθλητικών υποδομών


Η Πάφος είναι από τις επαρχίες που υστερούν σε αθλητικές υποδομές. Δεν υπάρχει μια σύγχρονη κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών. Δεν υπάρχουν γήπεδα αντισφαίρισης. Υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο "Στέλιος Κυριακίδης", που θυμίζει άλλες εποχές.

Συζητάμε εδώ και χρόνια για την αναβάθμιση του ιστορικού Ιακώβειου σταδίου και τίποτα δεν βλέπουμε. Ο ΚΟΑ, δυστυχώς, ασχολείται με όλες τις άλλες επαρχίες εκτός από την Πάφο.

Καταθέτω πρόταση για δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στα πρότυπα του Δήμου Στροβόλου. Εάν κάποιος επισκεφθεί το απόγευμα το αθλητικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου θα αντιληφθεί ότι όταν υπάρχουν υποδομές ο κόσμος τις χρησιμοποιεί. Εκατοντάδες νέοι αλλά και άτομα όλων των ηλικιών αθλούνται και απολαμβάνουν την φύση, μιας και γειτνιάζει με πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Αθλητισμός που αποτελεί εναλλακτική επιλογή υγιούς ενασχολήσης.

Το Ιακώβειο στάδιο, με το σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποτελέσει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πάφου. Μπορούν να δημιουργηθούν γήπεδα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, γήπεδο ποδοσφαίρου που μπορεί να μετατρέπεται σε μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου, να δημιουργηθεί περιμετρικά στίβος για κλασικό αθλητισμό και μικρή καφετέρια για αναψυχή. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά χωρίς να σπαταλήσει ο Δήμος και το κράτος πολλά λεφτά, φτάνει να υπάρχει όραμα.

Τέλος, το Ιακώβειο στάδιο βρίσκεται σε περίοπτη θέση κι αυτό είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα. Εγκατεστημένο στο κέντρο της πόλης, μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά και από πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα το κέντρο της Πάφου να ανακτήσει την παλιά του δόξα και να σφύζει και πάλι από ζωή.


11/06/2019

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Θέλουν Πόλεμο για το ΑΞΙΚ θα τον έχουν !

Η Κύπρος, ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη τάση- επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης εποχής για πανεπιστημιακή μόρφωση και εξειδικευμένη ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχει κάνει σημαντικά βήματα με την ίδρυ

bottom of page